Sneekweek starteiland.jpgSneekweek_vlootschouw.JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (169).JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (274).JPG2015-08-07 Rubberboot race  (65).JPGSlotconcert zwaaien.JPGKindermiddag Sneekweek (2).jpg

Sneekweek

De Sneekweek is van vrijdag 4 t/m zondag 13 augustus 2017. Op vrijdagavond 4 augustus vindt de opening plaats met de traditionele Vlootschouw Sneek.  Van zaterdag 5 augustus t/m donderdag 10 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en t/m zondag 13 augustus diverse festiviteiten in de stad. Op zondag 13 augustus eindigt de Sneekweek met een gratis toegankelijk slotconcert.
 
Opening Sneekweek met Vlootschouw Sneek
De Sneekweek begint elke eerste zaterdag van augustus, de opening met de vlootschouw is de vrijdagavond ervoor. Dan is er een presentatie van de 'Boot van het jaar' en 'Schipper in de orde van de Sneeker Pan'. Terwijl u de vlootschouw, van alle meevarende klassen van de Sneekweek bekijkt, zullen enkele gezelschappen langs de gracht voor toepasselijke muziek zorgen. Aan het einde van de vlootschouw is er een groot vuurwerk. Tevens begint die avond de kermis.
Voor het complete en actuele programma kunt u terecht op www.vlootschouwsneek.nl.

 
Sneekweek Kindermiddag 
zaterdag 5 augustus, 13.00 uur - 16.00 uur
Feestelijke Sneekweek kindermiddag met oa kinderdisco. Deelname is gratis!
 
Sneekweek Zeilwedstrijden op het Sneekermeer
Tijdens de Sneekweek organiseert de KWS zeilwedstrijden in alle erkende klassen op het Sneekermeer. De Sneekweek is een evenement voor de hele familie. Er zijn vele voorbeelden van gezinnen waarvan alle leden zich hebben ingeschreven aan de zeilwedstrijden. Familie van deelnemers kunnen de wedstrijden volgen vanuit volgboten.
Op de site van de KWS kunt u terecht voor alle zeilwedstrijden van de Sneekweek. En hoe komt u dan bij het Sneekermeer? De mogelijkheden zijn:  te voet, te fiets, te auto, te water of per bus! 
(Download de gratis Sneekweek Zeilen app in the apple of android store!)


Muziek in de stad
In het centrum van Sneek zijn in deze week vele activiteiten zoals muziekoptreden, markten en terrassen, hardzeildagbraderie en op zaterdagmiddag een kindermiddag in de stadhuistuin. Voor een uitgebreid programma kijk je in de UITagenda of kunt u terecht op www.sneekweekgids.nl.

 

Sneekweek Rubberbootrace

Op zaterdag 12 augustus wordt de Rubberboot race door de grachten van Sneek georganiseerd, in 2 leeftijdscategorieën. Al peddelend in je rubberboot door de grachten van Sneek strijden voor leuke Sneekweekprijzen en natuurlijk de eer!

 

Sneekweek Slotconcert

Het Sneekweek Slotconcert is het slotevenement van een week vol  Sneekweek/activiteiten op zondag 13 augustus in de Looxmagracht. Het Sneekweek Slotconcert is als een soort ‘klein Prinsengrachtconcert’ , maar dan in de Looxmagracht op een drijvend ponton voor de Koninginnebrug. Het concert is gratis toegankelijk en in de gracht is ruimte voor meer dan 100 sloepen met publiek, dat van het concert kan genieten. Langs de kades van de Looxmagracht en de Prins Hendrikkade is daarbij ruimte voor nog eens honderden muziekliefhebbers.

 

Flyboarden & waterskiën

Voor jong en oud genoeg te doen in de Sneekweek! Zo kun je flyboarden bij meerdere aanbieders.  Tijdens de Sneekweek is Sneek the place to be 'voor actie te water’ en om watersport in al haar facetten te beleven, zoals flyboarden, hoverboarden, jetpacken en waterskiën. 

Bezig met laden